Jobportaler

Jobportaler rummer mange spændende muligheder for din jobsøgning. I denne artikel deler vi de bedste strategier til, hvordan du kan at udnytte jobportaler fuldt ud – og måske finde din næste store karrieremulighed. 

Sådan bruger du jobportaler 

Du kan bruge en jobportal på 2 måder - aktivt og passivt. Når du bruger jobportalen aktivt, søger du selv efter stillinger i databasen, eller aktiverer en jobagent, der holder øje med databasen for dig. 

Når du bruger jobportalen passivt, gør du dig selv synlig for arbejdsgivere og rekrutteringskonsulenter ved at uploade dit CV med relevante nøgleord, så de kan finde og kontakte dig.  

 

Opret en jobagent på jobportaler

Når du opretter en jobagent på en jobportal, fx Jobindex, får du tilsendt en e-mail dagligt eller ugentligt med relevante nye jobs inden for de brancher og geografi, som du er interesseret i. Du kan skræddersy din jobagent til at holde øje med specifikke jobtitler, erfaringsniveau, lønintervaller, virksomheder og andre kriterier, så de jobnotifikationer du modtager, passer præcist til dine præferencer. 

Husk at revidere og opdatere dine jobagenter regelmæssigt for at sikre, at de hele tiden matcher dine karrieremål og ønsker for dit næste job. 

 

Find skjulte jobmuligheder på jobportalerne 

Jobagenter er effektive til at finde stillinger inden for specifikke branchekategorier, men jobtitler kan variere meget mellem virksomheder, og det kan gøre det svært for jobportalerne at kategorisere stillinger præcist. Derfor er det en god idé også at lave generelle søgninger på din foretrukne jobportal, så du ikke går glip af relevante jobmuligheder. 

  1. Søg bredt: Lav en søgning på alle opslåede job i det geografiske område, du er interesseret i, uden at begrænse søgningen til specifikke branchekategorier. Det hjælper dig med at fange alle mulige stillinger, som ellers kunne være overset af jobagenterne.
  2. Variér dine søgetermer: Prøv forskellige søgeord og jobtitler, der relaterer til dine kompetencer og erfaringer. Husk, at lignende job kan have forskellige titler, afhængigt af virksomheden.
  3. Analysér jobbeskrivelserne: Læs de forskellige jobopslag igennem for at få en bedre forståelse af, hvad virksomheder forventer af kandidater til forskellige jobtyper. Det kan give dig værdifuld indsigt og inspiration til, hvordan du kan præsentere dine egne kvalifikationer.
  4. Find skjulte muligheder: Generelle søgninger kan afsløre jobmuligheder, som måske ikke passer præcist til de kategorier, du har valgt for dine jobagenter, men som stadig kunne være interessante og relevante for dig.
  5. Brug arkivet til at blive klogere på virksomhederne (især ved uopfordret ansøgning): Hos fx Jobindex ligger alle tidligere jobopslag frit tilgængelige i deres arkiv. Her kan du se informationer om virksomhederne, hvilke kompetencer de tidligere har søgt hos kandidater, og hvilken kontaktperson du skal rette henvendelse til.
    Brug informationerne til at målrette din ansøgning og fremhæve de kompetencer, virksomheden efterspørger mest. Måske har de tidligere søgt en profil, der matcher din fuldstændigt, som du kan læne dig op ad?

Når du kombinerer dine jobagenter med generelle søgninger og arkivet, kan du sikre, at du ikke går glip af spændende jobmuligheder.


Lad dit CV gøre arbejdet på jobportalen

Arbejdsgivere og rekrutteringsfolk søger aktivt efter kandidater på jobportaler. Hvis du uploader dit CV, øger du dine chancer for at blive fundet af de rette personer.

Udover at uploade dit CV kan du også udfylde yderligere oplysninger, der supplerer dit CV. Det kan inkludere en profiltekst, detaljer om dine færdigheder, certificeringer, projekter og mere. Brug alt den plads og de muligheder, du har til rådighed til at give en mere omfattende præsentation af dine kvalifikationer.

Nogle jobportaler tilbyder yderligere funktioner som CV-analyser og feedback, der kan hjælpe dig med at forbedre dit CV. Brug dem til at finjustere dit CV og gøre det mere konkurrencedygtigt.

Start din jobsøgning på en af jobportalerne:

Jobindex.dk

Jobsearch.dk

Jobnet.dk

Ofir.dk

 

Et godt råd
Hav hele tiden et overblik over, hvor du er registreret med dit CV, og udvælg 2-3 favorit jobportaler, som du bruger i det daglige til din jobsøgning.


Læs også